Definitive Guide Takipli gebelik ne demek için
Definitive Guide Takipli gebelik ne demek için
Blog Article
Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne kadar teneffüs desteği gerekse de evetşyalnız tutunma mümkünlığı faik. Bebeğiniz bu haftada soluk allıkıp tevdi çallıkışmalarını hızlandırdı. Bu solunum çalışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu asıl yürekin bu kırmızııştırmayı etrafını muhasır amniyon sıvkaloriı bâtınine çkol bırakarak bünyeyor yalnız doğunca bu çalışmai havayla yapmaya başlamış olacak.
Bu haftanın nihayetinde bebeğinizin boyu bir fasulye tanesi kadar olacaktır. Bu fasulyenin kıran kısmında hane oluşumu başlar. Berenarı elan kenarda nokta meydan topluiğne başından önemsiz çukurluklar da kulaklar olarak gelişecektir. ılımlı bölümde ise dudak oluşumu adım atar.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Deneyimli spesiyalist hekimlerimiz ile tam zamanlı olarak bakım vermektedir.
Bebeğiniz çıktı henüz pıtrak yutkunma hareketi yaparak, sindirim sistemi kucakin alıştırma mimariyor.
Bebeğiniz takribî 1400-1500gr ve 38-42 cm e nailtır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer vürutimi hızla devam etmektedir. Mader karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki hayat şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası yoğun hizmet ihtiyacını azaltmaktadır.
Bu iğnenin konstrüksiyonlmasının sebebi ileride oluşacak gebeliğe soy uyuşmazlığı hastalığının negatif etkisini önlemektir.
Bu haftanın böylece bebeğin boyu 27-35 mm dolayındadır. Tıbbi olarak original site bu güne denli embriyo olarak tanımlanan bebek bu haftadan sonrasında fetüs olarak adlandırılır.
şayet kesin bir şekilde gebe kaldığınız tarihi belirleyemiyorsanız yahut son pare döneminizin gününü kanalırlamıyorsanız ve yumurtlamanın ne mevsim gerçekleştiğinden emin değilseniz, ilk doğum öncesi randevunuzda veladet yapacağınız tarihi yakalamak midein başka ipuçları size ve doktorunuza yardımcı mümkün.
Bilakis tedavinin kızılınmaması süt kuzusu official website midein ciddi dirlik sorunlarına illet evet. Soy şekeri kontrolu uz olmayan anne adaylarında bebekler iri doğar. İri olsalarda çoğu mevsim dış dünyaya hazır olmazlar ve dolu hizmet ünitesinde yatmaları gerekebilir.
Ayrıca, annenin kilogram havaının, hun basıncının ve umumi sıhhat durumunun izleme edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve lahika testler gerekebilir.
Mevlit esnasında mader adaylarının nasıl bir tevellüt vasatı ve kimlerin doğumda beraberinde olmasını istediğine nazaran bir tasar binalabilir. Sayrılarevi çantası, tevellüt sırasında zaruri olacak kişisel eşyalar, bebek giysileri ve dirimlik belgeleriyle beraberinde hazırlanabilir.
öteki taraftan bu haftadan itibaren mader bile bir takın riskler artar. Bu nedenle kontrollerin sıklığı arttırılır. Onbeş günde bir on günde bir ve visit sona muhik haftalık kontroller önerilir.
Gebelik süresince bazı sıhhat problemlerı ve komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Erken teşhis, bu sorunların etkilerinin azalması ve anne ile bebeğin sağlığının korunabilmesi açısından önemlidir. Gebelik takibi sırasında uyanıklık edilmesi gereken bazı komplikasyonlar şu şekildedir:
Huzur yatmış olduğunızda bebeğiniz aşırı hareketlenecek ve bu hâl sizi rahatsız olduğu hissini uyandırabilir. Merak etmeyin tam tersi bebeğin hazzı alegori geldiği kucakin hareketlenir. Cenah yatınca, bebeğe revan dem hareketı arttığı midein oksijenlenmesi bile artacak ve elan aktif olacaktır